Hyppää sisältöön

KAO:ssa jälleen viime vuonna ennätyksellinen määrä oppisopimusopiskelijoita

Vuoden 2022 aikana Kainuun ammattiopistossa solmittiin oppisopimuksia jälleen ennätyksellinen määrä, 1045 kappaletta. Vuonna 2021 oppisopimuksia solmittiin 1025, kun taas 2020 solmittujen oppisopimusten määrä oli 709.

Oppisopimukset KAO:ssa vuonna 2022

Kajaanissa oppisopimuksia solmittiin yli kahdeksansataa ja Kuusamossa parisensataa. 360 opiskelijaa solmi oppisopimuksen kesken opintojen, jatkaen opintoja oppisopimuskoulutuksessa. KAO:n ulkopuolisia eli laajennettuja oppisopimuksia laadittiin 55.

Oppisopimuksia solmittiin eniten ajoneuvoalan ammattitutkintoihin, 255 oppisopimusta, ja toiseksi eniten eli 180 sopimusta laadittiin sosiaali- ja terveysalan perustutkintoihin. Muita perustutkintoja, joihin solmittiin 35-36 sopimusta per ala: logistiikan ala, rakennusalan sekä kasvatus- ja ohjausala, ravintola – ja cateringalan ja sähkö- ja automaatioala. Yli puolet oppisopimuksista solmittiin määräaikaisiin työsuhteisiin ja yrittäjän oppisopimuksella opiskeli 35 yrittäjää.

Solmittujen oppisopimusten määrä kertonee ammatillisen koulutuksen merkityksellisyydestä aloilla, joissa on työvoimatarvetta. Lisäksi oppisopimuskoulutus toimii yhtenä työelämän keinona kouluttaa nykyistä henkilökuntaa.

Kiitos yhteistyöstä kaikille oppisopimuskoulutuksen parissa toimineille!