Hyppää sisältöön

Kuusamossa raatataan toisen kohtaamisesta 20.5.

Toisen kohtaaminen kuuluu ihmisyyden ytimeen. Torstaina 20. toukokuuta 2021 Kuusamon kaupunki järjestää virtuaalisen keskustelun eli raatin kohtaamisesta.  

Haluan hoksauttaa ihmisiä näkemään hyvän itsessään, toisissa ihmisissä ja elämässä ylipäätään. Emme aina kiinnitä tarpeeksi huomiota kohtaamiseen, sanoo Kainuun ammattiopiston opettaja Anu Vartiainen, joka tarjoaa työssään toisella kädellä oppia ja toisella kukkuramitoin välittämistä. 

Ammattiopiston opettaja Jussi Tervo opettaa suomea toisena kielenä. Hän käy omassa alustuksessaan läpi erilaisia arkipäivän keskustelutilanteita sekä muun muassa vieraskielisten kohtaamista. 

– Kohtaaminen on kaiken inhimillisen kanssakäymisen perusta, painottaa Tervo. Jokaisen pitää saada tuntea olevansa ainutlaatuinen ja arvokas. 

Anu ja Jussi johdattavat myös keskustelemaan siitä, kuinka me tuemme koronarajoitusten piirissä kasvaneita nuoria kohtaamaan toisen ja lopulta myös itsensä. 

Tule mukaan keskustelemaan, kuinka me tulevaisuudessa kohdataan!

Raatille pääset mukaan Kuusamon tapahtumakalenterissa noin puoli tuntia ennen tapahtuman alkua julkaistavaa linkkiä klikkaamalla. Tapahtuma järjestetään tietokoneilla ja mobiililaitteilla toimivalla Teams-sovelluksella. Noin 15 minuuttia ennen raatia voit käydä testaamassa kameraasi ja mikkiäsi. Raatit alkavat kello 18.00.

Liity keskustelutilaisuuteen

Aihealueet