Hyppää sisältöön

Yhteistyötä Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen kahden oppilaitoksen välillä

Tänä keväänä tarjoamme ensimmäistä kertaa Kajaanin lukion opiskelijoille ammatillisen tutkinnon osan Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti,  Matkailualan perustutkinnosta. Viisi ennakkoluulotonta opiskelijaa Kajaanin lukiolta aloittivat opinnot 11.4.2023.

Lukion opetussuunnitelman uudistuminen vuonna 2019 toi opiskelijalle mahdollisuuden suorittaa enintään 15 opintopisteen laajuudelta muut valinnaiset opinnot, jonka puitteissa nämä opiskelijat valitsivat tämän mahdollisuuden.

Matkailuala-ala tulee tutuksi myös yleissivistävää koulua käyvälle lukiolaisille

”Meillä matkailualalla on nyt oiva mahdollisuus näyttää, kuinka helppoa lukiolaisille onkaan ottaa opintoja myös täältä ammatillisen koulutuksen puolelta”, toteaa matkailu- ja ravitsemisalan opettaja Heli Luhtaniemi. Monella alalla olevaan työvoimapulaan tämän tyyppisellä toiminnalla voidaan saada ymmärrystä alan tehtävistä opiskelijoille, jotka miettivät omaa suuntautumisalaansa lukio-opintojen jälkeen.

Koulutus sisältää ammatillisten opintojen ohessa hygieniapassin ja vastuullisen anniskelun passin sekä muita tärkeitä oppeja opiskelijalle, jotta hän voi toimia matkailu- ja ravintola-alan asiakaspalvelutehtävissä baareissa, kahviloissa, toreilla tai vaikka markettien palvelutiskeillä.

Käytännössä lukiolaiset tulevat opiskelemaan tiistaisin ja torstaisin KAOlle ravintola-alan oppimisympäristöihin. Työssä oppimaan lukiolaiset lähtevät kesä- ja heinäkuun ajaksi. Ensi kesänä lukiolaisilla on sitten enemmän valinnanmahdollisuuksia, kun miettivät kesäloman ajaksi ohjelmaa itselleen.

Innostutaan yhdessä! Mitä sinä lukiolainen haluaisit opiskella ammatillisen koulutuksen puolelta?

Kysy Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti  -valinnaisesta lisää Heli Luhtaniemeltä.

Lisätietoja

Aihealueet