Hyppää sisältöön
Koulutukset

Ajoneuvoalan ammattitutkinto, korjaamopalvelun osaamisala (hyötyajoneuvot)

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Koulutus soveltuu hyötyajoneuvojen ja työkoneiden parissa työskenteleville, joilla on alan perustutkinto tai jo kertynyttä työkokemusta ajoneuvojen tai työkoneiden huolto- ja korjaamotoiminnasta.

Tavoite ja sisältö

Ajoneuvoalan ammattitutkinto, korjaamopalvelun osaamisala koulutus soveltuu erinomaisesti ammattitaidon päivittämiseen ja uuden osaamisen hankkimiseen. Monimuotoisesti toteutettava koulutus soveltuu työn ohessa opiskeltavaksi.

Opintoihin sisältyy mm:

 • sähkötekniikan perusteet
 • väyläjärjestelmät
 • ohjausjärjestelmät
 • anturitekniikka
 • tietojärjestelmät
 • hydrauliikka
 • dieseltekniikka
 • vianhaku ja diagnostiikka.

Toteutus ja kesto

Ajoneuvoalan ammattitutkintokoulutus on monimuoto-opiskelua, jossa lähipäiviä täydentää etäopiskelu verkossa ja työssä oppiminen. Opiskeltava materiaali on verkossa etukäteen ja lähipäivinä keskitytään teoriaan sekä käytännön harjoituksiin. Lähiopetusta on noin kaksi päivää joka toinen kuukausi ja koulutuksen kokonaiskesto on noin kaksi vuotta.

Hakuohjeet

 • Jatkuva haku on kaikille avoin hakuväylä ammatilliseen koulutukseen.

  Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Jatkuvassa haussa voit hakea suorittamaan perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa.

  Opintojen alkaminen ja kesto

  Jatkuvassa haussa opintojen alkamisajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit aloittaa opinnot.

  Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

  Terveydelliset vaatimukset

  Huomioi hakuvaiheessa, että joissakin ammatillisissa tutkinnoissa on terveydentilaa tai toimintakykyä koskevia vaatimuksia.

  Tutustu hakemasi koulutuksen terveydentila ja toimintakykyvaatimuksiin.

  Oma kuvauksesi nykyhetken terveydentilasta riittää valintatilanteessa. Oppilaitos voi antamasi ilmoituksen perusteella pyytää tarkempia terveydentilatietoja, esimerkiksi lääkärintodistuksen.

  Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä kielitaidon arviointi

  Ennen opintojen aloittamista hakijat kutsutaan haastatteluun tai tietyillä aloilla pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.

  Mikäli äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut kutsutaan kielitaidon arviointiin. Kielitestin osa-alueet ovat kirjoittaminen, luetun ymmärtäminen, kuullun ymmärtäminen ja puhuminen. Kielitaitotason suositukset ovat tutkintokohtaiset.

  Oppisopimuskoulutus

  Oppisopimuskoulutukseen haet tällä samalla hakulomakkeella.

  Jos et löydä sopivaa tutkintoa koulutustarjonnastamme, voit hakea suorittamaan jonkin muun tutkinnon. Hae suorittamaan jokin muu tutkinto oppisopimuksella.

  Ammattitutkintostipendi 

  Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 414 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. Lisätietoja Työllisyysrahaston sivuilta.

  Katso lisätietoa hakemisesta

Esitteet ja linkit

Lisätiedot

Koulutus on maksuton.

Lisätietoa koulutuksesta

 • Heikkinen Anssi

  opettaja

  Toimipaikka

  Autoala

  Autoala

 • Manninen Matti

  opettaja

  Toimipaikka

  Autoala

  Autoala

 • Kurtti Jyrki

  opettaja

  Toimipaikka

  Autoala

  Autoala

 • Merta Juha

  opettaja

  Toimipaikka

  Autoala

  Autoala

 • Kysy koulutuksesta