Hyppää sisältöön
Koulutukset

Eläintenhoidon ammattitutkinto, klinikkaeläinhoitaja

Ammattinimike: klinikkaeläinhoitaja

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Hakijalta edellytetään:

  • 18 vuoden ikää
  • tietoteknisiä taitoja ja kykyä organisoida opintojen edistymistä myös itsenäisesti
  • eläintenhoitajan perustutkinto tai sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai muu alaa tukeva tutkinto

Hakijalle voidaan katsoa eduksi:

  • eläintenhoitajan perus- tai ammattitutkinto
  • voimassa oleva EA-koulutus
  • B-ajokortti
  • muu harrastuneisuus / kokemus eri eläinlajien kanssa toimimisesta

Jos sinulla ei ole vaadittavaa työkokemusta tai tarvittavaa työkokemusta eläinhoitoalalta, katso lisää maatalousalan perustutkinto, eläintenhoitaja.

Kielitaitovaatimukset

B1.2 (monimuotokoulutus,  vaatii päivämuotoista opetusta parempaa kieliosaamista)

Tavoite ja sisältö

Koulutus antaa valmiudet työskennellä eläinklinikalla monipuolisissa työtehtävissä kuten; eläinlääkärin avustajana diagnostisessa kuvantamisessa ja leikkaussalissa sekä itsenäisissä asiakkaiden opastustehtävissä ja annettujen laboratoriomäärityksien tekemisessä.

Opintoihin sisältyy mm.:

  • eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen eläinklinikalla
  • asiakaspalvelu eläinklinikalla
  • röntgenkuvaus eläinklinikalla
  • leikkaussalityöskentelyssä avustaminen ja välinehuolto eläinklinikalla
  • laboratoriotyöskentely eläinklinikalla.

Toteutus ja kesto

Eläintenhoidon ammattitutkinto, klinikkaeläinhoitajan koulutus suoritetaan monimuoto-opetuksena, jonka pääpaino on käytännön osaamisessa. Opintokokonaisuudesta suurin osa toteutuu oppilaitoksen ulkopuolisissa yrityksissä käytännön työtehtäviä opiskellen. Opiskelu ei vaadi muuttoa oppilaitoksen paikkakunnalle, voit suorittaa työssäoppimisjaksot esimerkiksi kotipaikkakunnallasi. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta.

Opinnot sisältävät lähi- ja etäopiskelua sekä työssäoppimista. Valmistavassa koulutuksessa yhteistyökumppanina toimii Seppälän koulutilan alueella opetussairaalana toimiva Eläinsairaala Countrypolis Oy.

Opintojen aloitusjakson kesto on neljä päivää.

Opetussairaalassa suoritettava perehtymisjakson kesto on viisi viikkoa, jonka voi suorittaa kahdessa eri osassa.

Hakuohjeet

  • Jatkuva haku on kaikille avoin hakuväylä ammatilliseen koulutukseen.

    Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Jatkuvassa haussa voit hakea suorittamaan perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa.

    Opintojen alkaminen ja kesto

    Jatkuvassa haussa opintojen alkamisajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit aloittaa opinnot.

    Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

    Terveydelliset vaatimukset

    Huomioi hakuvaiheessa, että joissakin ammatillisissa tutkinnoissa on terveydentilaa tai toimintakykyä koskevia vaatimuksia.

    Tutustu hakemasi koulutuksen terveydentila ja toimintakykyvaatimuksiin.

    Oma kuvauksesi nykyhetken terveydentilasta riittää valintatilanteessa. Oppilaitos voi antamasi ilmoituksen perusteella pyytää tarkempia terveydentilatietoja, esimerkiksi lääkärintodistuksen.

    Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä kielitaidon arviointi

    Ennen opintojen aloittamista hakijat kutsutaan haastatteluun tai tietyillä aloilla pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.

    Mikäli äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut kutsutaan kielitaidon arviointiin. Kielitestin osa-alueet ovat kirjoittaminen, luetun ymmärtäminen, kuullun ymmärtäminen ja puhuminen. Kielitaitotason suositukset ovat tutkintokohtaiset.

    Oppisopimuskoulutus

    Oppisopimuskoulutukseen haet samalla hakulomakkeella, kuin muihinkin koulutuksiimme jatkuvassa haussa. Jos et löydä sopivaa tutkintoa koulutustarjonnastamme, voit hakea suorittamaan jonkin muun tutkinnon. Hae suorittamaan jokin muu tutkinto oppisopimuksella.

    Ammattitutkintostipendi 

    Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. Lisätietoja Työllisyysrahaston sivuilta.

    Katso lisätietoa hakemisesta

Esitteet ja linkit

Lisätiedot

Koulutus on maksuton. Opiskelija vastaa mahdollisten oppikirjojen ja muiden oppimateriaalien hankkimisesta sekä majoitus-, ruokailu- ja matkakuluistaan.

Lisätietoa koulutuksesta

  • Mankinen Tiina

    opettaja

    Toimipaikka

    Maatalousala

    Maatalousala

  • Kysy koulutuksesta