Hyppää sisältöön
Koulutukset

Eläintenhoidon ammattitutkinto, klinikkaeläinhoitaja

Ammattinimike: klinikkaeläinhoitaja

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Hakijalta edellytetään:

 • 18 vuoden ikää
 • tietoteknisiä taitoja
 • eläintenhoitajan perustutkinto tai sosiaali- ja terveysalan perustutkinto sekä 3 v. työkokemus.

Hakijalle voidaan katsoa eduksi:

 • eläintenhoitajan ammattitutkinto
 • voimassa oleva EA1-kortti
 • B-ajokortti
 • muu harrastuneisuus eläinalalta.

Jos sinulla ei ole vaadittavaa työkokemusta tai tarvittavaa työkokemusta eläinhoitoalalta, katso lisää maatalousalan perustutkinto, eläintenhoitaja.

Tavoite ja sisältö

Koulutus antaa valmiudet työskennellä eläinklinikalla monipuolisissa työtehtävissä kuten; eläinlääkärin avustajana diagnostisessa kuvantamisessa ja leikkaussalissa sekä itsenäisissä asiakkaiden opastustehtävissä ja annettujen laboratoriomäärityksien tekemisessä.

Opintoihin sisältyy mm.:

 • eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen eläinklinikalla
 • asiakaspalvelu eläinklinikalla
 • röntgenkuvaus eläinklinikalla
 • leikkaussalityöskentelyssä avustaminen eläinklinikalla
 • laboratoriotyöskentely eläinklinikalla.

Toteutus ja kesto

Eläintenhoidon ammattitutkinto, klinikkaeläinhoitajan koulutus suoritetaan monimuoto-opetuksena, jonka pääpaino on käytännön osaamisessa. Opintokokonaisuudesta suurin osa toteutuu oppilaitoksen ulkopuolisissa yrityksissä käytännön työtehtäviä opiskellen. Opiskelu ei vaadi muuttoa oppilaitoksen paikkakunnalle.

Opinnot sisältävät lähi- ja etäopiskelua sekä työssäoppimista. Valmistavassa koulutuksessa yhteistyökumppanina toimii Seppälän koulutilan alueella toimiva Eläinsairaala Countrypolis Oy. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta.

Hakuohjeet

 • Jatkuva haku on kaikille avoin hakuväylä ammatilliseen koulutukseen.

  Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Jatkuvassa haussa voit hakea suorittamaan perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa.

  Opintojen alkaminen ja kesto

  Jatkuvassa haussa opintojen alkamisajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit aloittaa opinnot.

  Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

  Terveydelliset vaatimukset

  Huomioi hakuvaiheessa, että joissakin ammatillisissa tutkinnoissa on terveydentilaa tai toimintakykyä koskevia vaatimuksia.

  Tutustu hakemasi koulutuksen terveydentila ja toimintakykyvaatimuksiin.

  Oma kuvauksesi nykyhetken terveydentilasta riittää valintatilanteessa. Oppilaitos voi antamasi ilmoituksen perusteella pyytää tarkempia terveydentilatietoja, esimerkiksi lääkärintodistuksen.

  Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä kielitaidon arviointi

  Ennen opintojen aloittamista hakijat kutsutaan haastatteluun tai tietyillä aloilla pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.

  Mikäli äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut kutsutaan kielitaidon arviointiin. Arvioinnissa testataan onko sinulla riittävät valmiudet suomen kielen suulliseen ja kirjalliseen käyttämiseen. Kielitaitotason suositukset ovat tutkintokohtaiset.

  Oppisopimuskoulutus

  Oppisopimuskoulutukseen haet samalla hakulomakkeella, kuin muihinkin koulutuksiimme jatkuvassa haussa. Jos et löydä sopivaa tutkintoa koulutustarjonnastamme, voit hakea suorittamaan jonkin muun tutkinnon. Hae suorittamaan jokin muu tutkinto oppisopimuksella.

  Ammattitutkintostipendi 

  Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. Lisätietoja Työllisyysrahaston sivuilta.

Esitteet ja linkit

Lisätiedot

Opiskelumaksu 650 € (maksetaan kolmessa erässä).

Lisätietoa koulutuksesta

 • Mankinen Tiina

  opettaja

  Toimipaikka

  Maatalousala

  Maatalousala

 • Kysy koulutuksesta