Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset
Hakijalle on eduksi suoritettu alan perustutkinto tai työkokemus alan työtehtävissä. Myös pitkä alan työkokemus huomioidaan koulutukseen valinnassa.
Tavoite ja sisältö
Dieettikokkina osaat suunnitella ja valmistaa aterioita erityisruokavaliota noudattaville erilaisissa ammattikeittiöissä. Dieettikokki työskentelee ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti toimipaikan toiminta-ajatuksen ja liikeidean mukaisesti. Voit toimia myös erityisruokavalioiden asiantuntijana tai alan yrittäjänä.
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon laajuus on 160 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta (50 osaamispistettä) sekä valinnaisista tutkinnon osista (110 osaamispistettä). Voit suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia.
Toteutus ja kesto
Koulutuksen tietopuoliset opinnot voi suorittaa kokonaan verkossa. Voit siis opiskella työn ohessa ajasta ja paikasta riippumatta joustavasti työssäoppimista ja verkko-opiskelua yhdistäen. Koulutukseen sisältyy työssä oppimista dieettikokin työtehtävissä.
Opintojen kesto määräytyy oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.
Hakuohjeet
-
Jatkuva haku on kaikille avoin hakuväylä ammatilliseen koulutukseen.
Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Jatkuvassa haussa voit hakea suorittamaan perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa.
Opintojen alkaminen ja kesto
Jatkuvassa haussa opintojen alkamisajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit aloittaa opinnot.
Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.
Terveydelliset vaatimukset
Huomioi hakuvaiheessa, että joissakin ammatillisissa tutkinnoissa on terveydentilaa tai toimintakykyä koskevia vaatimuksia.
Tutustu hakemasi koulutuksen terveydentila ja toimintakykyvaatimuksiin.
Oma kuvauksesi nykyhetken terveydentilasta riittää valintatilanteessa. Oppilaitos voi antamasi ilmoituksen perusteella pyytää tarkempia terveydentilatietoja, esimerkiksi lääkärintodistuksen.
Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä kielitaidon arviointi
Ennen opintojen aloittamista hakijat kutsutaan haastatteluun tai tietyillä aloilla pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.
Mikäli äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut kutsutaan kielitaidon arviointiin. Kielitestin osa-alueet ovat kirjoittaminen, luetun ymmärtäminen, kuullun ymmärtäminen ja puhuminen. Kielitaitotason suositukset ovat tutkintokohtaiset.
Oppisopimuskoulutus
Oppisopimuskoulutukseen haet tällä samalla hakulomakkeella.
Jos et löydä sopivaa tutkintoa koulutustarjonnastamme, voit hakea suorittamaan jonkin muun tutkinnon. Hae suorittamaan jokin muu tutkinto oppisopimuksella.
Esitteet ja linkit
Lisätiedot
Koulutus on maksuton. Tammikuun aloitukseen hakijat haastatellaan viikolla 47/2023 ja maaliskuun aloitukseen haastattelut pidetään viikolla 8/2024.
Lisätietoa koulutuksesta
Kemppainen Anu
opettaja
Puhelin
044 797 4630Sähköposti
anu.kemppainen@kao.fiToimipaikka
Ravitsemisala
Ravitsemisala
Kela Merja
opinto-ohjaaja
Puhelin
044 797 4627Sähköposti
merja.kela@kao.fiToimipaikka
Matkailuala
Opinto-ohjaus
Ravitsemisala
TUVA
Matkailuala
Opinto-ohjaus
Ravitsemisala
TUVA
Korhonen Jaana
oppisopimussuunnittelija
Puhelin
044 710 0239Sähköposti
jaana.korhonen@kao.fiToimipaikka
Kiinteistöpalveluala
Luonto- ja ympäristöala
Maatalousala
Matkailuala
Metsäala
Oppisopimus
Rakennusala
Ravitsemisala
Sähköala
Talotekniikan ala
Tieto- ja viestintätekniikka
Turvallisuusala
Työelämäpalvelut
Kiinteistöpalveluala
Luonto- ja ympäristöala
Maatalousala
Matkailuala
Metsäala
Oppisopimus
Rakennusala
Ravitsemisala
Sähköala
Talotekniikan ala
Tieto- ja viestintätekniikka
Turvallisuusala
Työelämäpalvelut