Hyppää sisältöön
Koulutukset

Hieronnan ammattitutkinto

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Hierojana olet terveyden edistämisen ammattilainen ja tuet asiakkaittesi kokonaisvaltaista hyvinvointia. Koulutus soveltuu sekä uutta ammattia opiskeleville, että sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, jotka haluavat syventää ammattitaitoaan. Opinnot antavat sinulle myös hyvän pohjan muille hoitoalan jatko-opinnoille kuten fysioterapiaopinnoille.

Hierojan työssä vaaditaan hyvää toimintakykyä ja fyysistä kuntoa sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Koulutukseen on terveydellisiä sekä turvallisuuteen ja toimintakykyynliittyviä vaatimuksia. Tutustu vaatimuksiin.

Tavoite ja sisältö

Koulutuksemme toteutetaan käytännönläheisesti ja saat ammattitaidon hoitaa kaiken ikäisiä ja taustaisia asiakkaita.
Valmistut koulutetuksi hierojaksi ja saat myös hyvän pohjan yrittäjyydelle.

Toteutus ja kesto

Voit suorittaa hieronnan ammattitutkinnon monimuotokoulutuksena. Monimuoto-opiskelu sisältää lähiopiskelupäiviä, työpaikalla tapahtuvaa oppimista sekä itsenäisiä tehtäviä. Työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutuu henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti erilaisissa hierontaa antavissa työyhteisöissä ja/tai oppilaitoksen omalla hierontapolilla. Opiskelu on käytännönläheistä ja vaatii läsnäolon lähijaksoilla.

Monimuotokoulutus alkaa kaksi kertaa vuodessa elo- ja marraskuussa. Opinnot kestävät noin 1,5 vuotta ja lähijaksot ovat noin 2-3 viikon välein. Myös oppisopimusopiskelu on mahdollista. Katso lisätietoa koulutuksesta.

Koulutus on maksutonta.

Hakuohjeet

 • Koulutukseen on jatkuva haku, voit täyttää ja jättää hakemuksen vaikka jo tänään. Koulutuksen järjestäjä on sinuun yhteydessä noin viikon sisällä ja sovitte ajan valintahaastattelulle.  

  Ma-ke -ryhmän haastattelut suoritetaan toukokuussa ja valinnat tehdään viikolla 22. Kesän aikana hakeneet opiskelijat haastatellaan heinä-elokuun vaihteessa ja valinnat tehdään viikolla 31. Valittu opiskelijaryhmä aloittaa opinnot vuosittain elokuun alussa ja opinnot kestävät noin 1,5 vuotta. 

  To-la –ryhmä aloittaa opintonsa marraskuussa ja heidän valintahaastattelunsa suoritetaan syyskuun loppuun mennessä ja valinnat tehdään viikolla 39.

  Opiskelijavalinta suoritetaan hakemuksen sekä henkilökohtaisen haastattelun perusteella. Odotamme sinulta hyvää toimintakykyä, kykyä itsenäiseen opiskeluun ja soveltuvuutta palvelualalle. Voit suorittaa vain yhtä ammattitutkintoa kerrallaan. 

  Hakulomake ma-ke -ryhmään.

  Hakulomake to-la -ryhmään.

Lisätiedot

Koulutus on maksutonta. Opiskelija vastaa mahdollisten oppikirjojen ja muiden oppimateriaalien hankkimisesta sekä majoitus-, ruokailu- ja matkakuluistaan.

Opiskelijoiden etuihin kuuluu Vuokatti Sportin suorituspaikkojen kuten esimerkiksi hiihtotunnelin ja ensilumenladun maksuton käyttö opintojen ajan.

Lisätietoa koulutuksesta

 • Vähäsöyrinki Päivi

  opettaja

  Toimipaikka

  Liikunta-ala

  Liikunta-ala

 • Immonen Arto

  opettaja

  Toimipaikka

  Liikunta-ala

  Liikunta-ala

 • Kysy koulutuksesta