Hyppää sisältöön
Koulutukset

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kosmetiikkaneuvoja

Ammattinimike: kosmetiikkaneuvoja

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Koulutus on suunnattu kaikille kauneudenhoitoalasta kiinnostuneille. Hakijalta ei vaadita aikaisempaa osaamista.

Tavoite ja sisältö

Kosmetiikkaneuvojana asiakaspalvelutaitojen lisäksi hyvä tuotetuntemus sekä työ- ja asiakasturvallisuudesta huolehtiminen ovat osaamisesi ydintä.

Opintoihisi sisältyy mm.

  • asiakaspalvelu- ja myyntitaidot
  • tuotetuntemus
  • ihon- ja hiustenhoito

Kosmetiikkaneuvojana voit työskennellä hius- ja kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja tarjoavissa yrityksissä, kuten kauneushoitolat, tavaratalot, apteekit, laivojen ja lentokenttien kosmetiikkaosastot, tai maahantuojien myynti- ja koulutustehtävät. Kokemuksen kartuttua voit toimia myös kosmetiikka-alan yrittäjänä. Työnkuvaan voi kuulua esim. asiakkaiden ohjaaminen ihon, hiusten ja kauneuden hoidossa sekä ehostuspalvelut.

Toteutus ja kesto

Koulutus sisältää ammatillisia teoriaopintoja ja yhteisten aineiden opiskelua, sekä käytännön harjoittelua oppilaitoksen KAO-HIUS opetushoitolassa ja työssäoppimispaikossa.

Opintojen kesto määräytyy oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella.

Hakuohjeet

  • Toisen asteen yhteishaku on tarkoitettu sinulle, peruskoulun päättävä nuori.

    Yhteishaun hakuaika

    Yhteishaku on 20.2. − 19.3.2024. Haku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi.

    Opintojen alkaminen ja kesto

    Opinnot alkavat elokuussa 2024.

    Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä (osp) ja opiskeluaika 2 – 3 vuotta. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

    Terveydelliset vaatimukset

    Osa ammatillisista koulutuksista kuuluu SORA-lainsäädännön alaisuuteen. Jos terveydentilasi tai toimintakykysi on heikentynyt, sinun kannattaa tarkistaa, ettei koulutuksessa tai tutkinnossa ole sellaisia vaatimuksia, jotka voivat olla esteenä opiskelijaksi valinnalle tai tutkinnon suorittamiselle. Terveydelliset tekijät lueteltuina Opintopolussa.

    Pääsy- ja soveltuvuuskokeet

    Koulutukseen voi olla pääsy- ja soveltuvuuskoe. KAOssa pääsy- ja soveltuvuuskokeet järjestetään huhti-toukokuussa. Lisätietoa pääsy- ja soveltuvuuskokeista Opintopolussa.

    Kainuun ammattiopiston pääsykokeet keväällä 2024.

    Kielitaidon arviointi

    Yhteishaussa ulkomaalaisella todistuksella ja harkintaan perustuvassa valinnassa riittämättömällä tutkintokielen taidolla hakevat kutsutaan kielikokeeseen huhtikuussa. Ellei sinulla ole päättötodistusta ja äidinkielesi on muu kuin suomi, saat kutsun kielikokeeseen. TUVA-hakija, jonka äidinkieli on muu kuin suomi, saa kutsun kielikokeeseen. Kielitestin osa-alueet ovat kirjoittaminen, luetun ymmärtäminen, kuullun ymmärtäminen ja puhuminen. Kielitaitotason suositukset ovat tutkintokohtaiset.

    Katso lisätietoa hakemisesta

Esitteet ja linkit

Lisätietoa koulutuksesta

  • Lehtola Katja

    opettaja

    Toimipaikka

    Hius- ja kauneudenhoitoala

    Hius- ja kauneudenhoitoala

  • Kysy koulutuksesta