Hyppää sisältöön
Koulutukset

Liiketoiminnan ammattitutkinto

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka toimivat erilaisissa myyntiin ja asiakaspalveluun liittyvissä tehtävissä.

Lopullinen opiskelijavalinta tehdään liiketoiminnan alalla, valintahaastattelujen pohjalta. Hakijat pisteytetään. Vieraskieliset ja ulkomaalaiset kutsutaan suomen kielen kielitestiin. Tutkinto suoritetaan suomen kielellä. Opiskelijaksi valitulla tulee olla riittävä tutkintokielen taitotaso.

Tavoite ja sisältö

Koulutuksen avulla kasvatat ymmärrystä liiketoimintaosaamisesta, myynnistä ja tuoteryhmätyöskentelystä/palvelumuotoilusta. Opintojen avulla pystyt poimimaan ja toteuttamaan uusia ideoita ja vahvistamaan osaamistasi ja omaa rooliasi työyhteisössä.

Tutkintokoulutuksen yhteydessä ja niihin liittyvissä tehtävissä käsitellään nykypäivän myyntiin liittyviä pääteemoja.

Toteutus ja kesto

Koulutuksen toteutustapa on oppisopimus tai koulutussopimus. Molemmilla toteutustavoilla koulutus on osallistujalle maksuton. Tutkintokoulutus koostuu työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, lähiopetuspäivistä (yhteensä 13 päivää) sekä etätehtävistä. Tarvittaessa järjestetään myös pienryhmäohjausta.

Koulutuspäivät toteutetaan lähiopetuksena Kajaanissa ja Kuusamossa. Mahdollisuus myös etätoteutukseen.

Opintojen kesto määräytyy oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Hakuohjeet

 • Jatkuva haku on kaikille avoin hakuväylä ammatilliseen koulutukseen.

  Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Jatkuvassa haussa voit hakea suorittamaan perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa.

  Opintojen alkaminen ja kesto

  Jatkuvassa haussa opintojen alkamisajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit aloittaa opinnot.

  Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

  Terveydelliset vaatimukset

  Huomioi hakuvaiheessa, että joissakin ammatillisissa tutkinnoissa on terveydentilaa tai toimintakykyä koskevia vaatimuksia.

  Tutustu hakemasi koulutuksen terveydentila ja toimintakykyvaatimuksiin.

  Oma kuvauksesi nykyhetken terveydentilasta riittää valintatilanteessa. Oppilaitos voi antamasi ilmoituksen perusteella pyytää tarkempia terveydentilatietoja, esimerkiksi lääkärintodistuksen.

  Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä kielitaidon arviointi

  Ennen opintojen aloittamista hakijat kutsutaan haastatteluun tai tietyillä aloilla pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.

  Mikäli äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut kutsutaan kielitaidon arviointiin. Kielitestin osa-alueet ovat kirjoittaminen, luetun ymmärtäminen, kuullun ymmärtäminen ja puhuminen. Kielitaitotason suositukset ovat tutkintokohtaiset.

  Oppisopimuskoulutus

  Oppisopimuskoulutukseen haet tällä samalla hakulomakkeella.

  Jos et löydä sopivaa tutkintoa koulutustarjonnastamme, voit hakea suorittamaan jonkin muun tutkinnon. Hae suorittamaan jokin muu tutkinto oppisopimuksella.

  Ammattitutkintostipendi 

  Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 414 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. Lisätietoja Työllisyysrahaston sivuilta.

  Katso lisätietoa hakemisesta

Lisätiedot

Koulutus on maksutonta. Opiskelija vastaa mahdollisten oppikirjojen ja muiden oppimateriaalien hankkimisesta sekä majoitus-, ruokailu- ja matkakuluistaan.

Lisätietoa koulutuksesta

 • Sirkeinen Viivi

  opettaja

  Toimipaikka

  Autoala

  Liiketoiminnan ala

  Autoala

  Liiketoiminnan ala

 • Hulkko Tiia

  opettaja

  Toimipaikka

  Liiketoiminnan ala

  Liiketoiminnan ala

 • Kysy koulutuksesta