Hyppää sisältöön
Koulutukset

Liiketoiminnan ammattitutkinto

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka toimivat erilaisissa myyntiin ja asiakaspalveluun liittyvissä tehtävissä.

Tavoite ja sisältö

Koulutuksen avulla kasvatat ymmärrystä liiketoimintaosaamisesta, myynnistä ja tuoteryhmätyöskentelystä/palvelumuotoilusta. Opintojen avulla pystyt poimimaan ja toteuttamaan uusia ideoita ja vahvistamaan osaamistasi ja omaa rooliasi työyhteisössä.

Tutkintokoulutuksen yhteydessä ja niihin liittyvissä tehtävissä käsitellään nykypäivän myyntiin liittyviä pääteemoja.

Toteutus ja kesto

Koulutuksen toteutustapa on oppisopimus tai koulutussopimus. Molemmilla toteutustavoilla koulutus on osallistujalle maksuton. Tutkintokoulutus koostuu työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, lähiopetuspäivistä (yhteensä 13 päivää) sekä etätehtävistä. Tarvittaessa järjestetään myös pienryhmäohjausta.

Koulutuspäivät toteutetaan lähiopetuksena Kajaanissa ja Kuusamossa. Mahdollisuus myös etätoteutukseen.

Opintojen kesto määräytyy oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Hakuohjeet

 • Jatkuva haku on kaikille avoin hakuväylä ammatilliseen koulutukseen.

  Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Jatkuvassa haussa voit hakea suorittamaan perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa.

  Opintojen alkaminen ja kesto

  Jatkuvassa haussa opintojen alkamisajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit aloittaa opinnot.

  Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

  Terveydelliset vaatimukset

  Osa ammatillisista koulutuksista kuuluu SORA-lainsäädännön alaisuuteen. Jos terveydentilasi tai toimintakykysi on heikentynyt, sinun kannattaa tarkistaa, ettei koulutuksessa tai tutkinnossa ole sellaisia vaatimuksia, jotka voivat olla esteenä opiskelijaksi valinnalle tai tutkinnon suorittamiselle.

  Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä kielitaidon arviointi

  Ennen opintojen aloittamista hakijat kutsutaan tarvittaessa haastatteluun tai pääsy- tai soveltuvuuskokeeseen. Mikäli äidinkielesi on muu kuin opetuskieli, sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin.

  Ammattitutkintostipendi 

  Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. Lisätietoja Työllisyysrahaston sivuilta.

Esitteet ja linkit

Lisätietoa koulutuksesta

 • Karhu Auli

  opinto-ohjaaja

  Toimipaikka

  Hius- ja kauneudenhoitoala

  Liiketoiminnan ala

  Musiikkiala

  Opinto-ohjaus

  Hius- ja kauneudenhoitoala

  Liiketoiminnan ala

  Musiikkiala

  Opinto-ohjaus

 • Sirkeinen Viivi

  opettaja

  Toimipaikka

  Autoala

  Liiketoiminnan ala

  Autoala

  Liiketoiminnan ala

 • Kysy koulutuksesta