Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset
Puhtaus- kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, kiinteistönhoitaja -koulutus on tarkoitettu kiinteistönhoitoalasta kiinnostuneille tai jo alalla työskenteleville henkilöille.
Tavoite ja sisältö
Koulutuksesta opiskelija saa valmiudet toimia asiakaskohteessa kiinteistönhoidon työtehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti. Osaat huolehtia kiinteistön sisätilojen käytettävyydestä, tehdä ulkoalueiden ylläpitotöitä ja seurata teknisten järjestelmien toimintaa. Osaat ylläpitää ilmanvaihtokoneiden toimintakuntoa sekä tehdä tarvittavia säätö- ja ohjaustoimenpiteitä kiinteistön automaatiojärjestelmään. Lisäksi osaat, valintojen mukaisesti, tuottaa kotityöpalveluja sekä toimia laitoshuollon, teknisen kiinteistönhoidon tai toimitilahuollon työtehtävissä.
Kiinteistönhoitaja voi työskennellä kiinteistö- ja isännöintiyritysten, teollisuus- ja tuotantoyritysten tai kuntaorganisaation työntekijänä tai yrittäjänä.
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, kiinteistönhoitaja 150 osp, muodostuu yhdestä pakollisesta (15 osp) tutkinnon osasta, yhdestä osaamisalan valinnaisesta tutkinnon osasta (45 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista, joita valitaan yhteensä 90 osp.
Toteutus ja kesto
Koulutus toteutetaan lähiopetusta, henkilökohtaista ohjausta, verkko- ja etäopetusta ja työpaikoilla tapahtuvaa koulutusta (koulutussopimus tai oppisopimus) yhdistämällä.
Työpaikalla tapahtuva oppiminen voidaan toteuttaa omalla kotipaikkakunnalla. Opintojen kesto on yksilöllistä. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).
Hakuohjeet
-
Jatkuva haku on kaikille avoin hakuväylä ammatilliseen koulutukseen.
Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Jatkuvassa haussa voit hakea suorittamaan perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa.
Opintojen alkaminen ja kesto
Jatkuvassa haussa opintojen alkamisajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit aloittaa opinnot.
Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.
Terveydelliset vaatimukset
Huomioi hakuvaiheessa, että joissakin ammatillisissa tutkinnoissa on terveydentilaa tai toimintakykyä koskevia vaatimuksia.
Tutustu hakemasi koulutuksen terveydentila ja toimintakykyvaatimuksiin.
Oma kuvauksesi nykyhetken terveydentilasta riittää valintatilanteessa. Oppilaitos voi antamasi ilmoituksen perusteella pyytää tarkempia terveydentilatietoja, esimerkiksi lääkärintodistuksen.
Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä kielitaidon arviointi
Ennen opintojen aloittamista hakijat kutsutaan haastatteluun tai tietyillä aloilla pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.
Mikäli äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut kutsutaan kielitaidon arviointiin. Kielitestin osa-alueet ovat kirjoittaminen, luetun ymmärtäminen, kuullun ymmärtäminen ja puhuminen. Kielitaitotason suositukset ovat tutkintokohtaiset.
Oppisopimuskoulutus
Oppisopimuskoulutukseen haet tällä samalla hakulomakkeella.
Jos et löydä sopivaa tutkintoa koulutustarjonnastamme, voit hakea suorittamaan jonkin muun tutkinnon. Hae suorittamaan jokin muu tutkinto oppisopimuksella.
Esitteet ja linkit
Lisätiedot
Koulutus on maksuton.
Lisätietoa koulutuksesta
Savilampi Ville
opettaja
Puhelin
040 195 5357Sähköposti
ville.savilampi@kao.fiToimipaikka
Kiinteistöpalvelut
Rakennusala
Kiinteistöpalvelut
Rakennusala