Hyppää sisältöön
Koulutukset

Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti, 25 osp

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Oletko menossa kesäksi matkailu- ja ravintola-alan töihin? Suorita matkailualan perustutkinnon tutkinnon osa Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti (25 osp) keväällä 2022.

Koulutus on erinomainen peruspaketti matkailu- ja ravintola-alalle aikoville! Koulutus sopii hyvin myös opiskelun ohessa ravintola-alan keikkatyötä tekevälle.

Tavoite ja sisältö

Koulutus sisältää mm.

 • Hygieniapassi
 • vastuullinen anniskelupassi
 • turvallisuus
 • työehtosopimukset
 • linjasto, noutopöytä ja pöytiin tarjoilu
 • erityisruokavaliot
 • hinnoitteluperiaatteet
 • palaute
 • kassatyöskentely
 • kielitaito; suomi, ruotsi, englanti / ammattienglanti ja ammattiruotsi

sekä tutkinnon osat: Työelämässä toimiminen, 2 ops ja Opiskelu- ja urasuunnitteluvalmiudet, 1 osp.

Toteutus ja kesto

Tutkinnon osan koulutus toteutetaan 4.4. – 22.8.2022.

Hakuohjeet

 • Jatkuva haku on kaikille avoin hakuväylä ammatilliseen koulutukseen.

  Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Jatkuvassa haussa voit hakea suorittamaan perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa.

  Opintojen alkaminen ja kesto

  Jatkuvassa haussa opintojen alkamisajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit aloittaa opinnot.

  Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

  Terveydelliset vaatimukset

  Huomioi hakuvaiheessa, että joissakin ammatillisissa tutkinnoissa on terveydentilaa tai toimintakykyä koskevia vaatimuksia.

  Tutustu hakemasi koulutuksen terveydentila ja toimintakykyvaatimuksiin.

  Oma kuvauksesi nykyhetken terveydentilasta riittää valintatilanteessa. Oppilaitos voi antamasi ilmoituksen perusteella pyytää tarkempia terveydentilatietoja, esimerkiksi lääkärintodistuksen.

  Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä kielitaidon arviointi

  Ennen opintojen aloittamista hakijat kutsutaan haastatteluun tai tietyillä aloilla pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.

  Mikäli äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut kutsutaan kielitaidon arviointiin. Kielitestin osa-alueet ovat kirjoittaminen, luetun ymmärtäminen, kuullun ymmärtäminen ja puhuminen. Kielitaitotason suositukset ovat tutkintokohtaiset.

  Oppisopimuskoulutus

  Oppisopimuskoulutukseen haet tällä samalla hakulomakkeella.

  Jos et löydä sopivaa tutkintoa koulutustarjonnastamme, voit hakea suorittamaan jonkin muun tutkinnon. Hae suorittamaan jokin muu tutkinto oppisopimuksella.

  Ammattitutkintostipendi 

  Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 414 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. Lisätietoja Työllisyysrahaston sivuilta.

  Katso lisätietoa hakemisesta

Lisätietoa koulutuksesta

 • Kemppainen Anu

  opettaja

  Toimipaikka

  Ravitsemisala

  Ravitsemisala

 • Kysy koulutuksesta