Hyppää sisältöön
Koulutukset

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto

Ammattinimike: Baarimestari

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Koulutus on tarkoitettu ravintolan asiakaspalvelussa työskentelevien jatkokoulutukseksi. Pääsyvaatimuksena on ravintola-alan tutkinto tai noin kahden vuoden työkokemus ravintolan asiakaspalvelusta.

Koulutus toteutetaan oppisopimuksella. Opiskelijalla tulee olla työpaikka, jossa tutkinnon osien vaatimusten mukainen työskentely on mahdollista.

Tavoite ja sisältö

Baarimestari on asiakaspalvelun moniosaaja, joka saa asiakkaat viihtymään!

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, baarimestari, antaa sinulle kaikki tarvittavat taidot menestyksekkääseen uraan baarimestarina. Opit valmistamaan herkullisia juomia, palvelemaan asiakkaita ammattimaisesti ja luomaan viihtyisän tunnelman.

Baarimestarina työskentelet erityyppisten hotellien ja ravintoloiden baarien asiakaspalvelu- ja anniskelutehtävissä. Koulutuksessa opit mm.

  • valmistamaan ja tarjoilemaan erilaisia juomia, kuten coctaileja, moctaileja, hoptaileja, oluita ja viinejä
  • esittelemään, suosittelemaan sekä myymään baarin alkoholittomia ja alkoholipitoisia juomatuotteita sekä kotimaisia ja kansainvälisiä juomasekoituksia
  • lisämyynnin sekä asiakaspalveluenglannin taidot

Opintojen laajuus on 120 (osp). Tutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista (85 osp)

sekä valinnaisesta tutkinnon osasta esim.

Toteutus ja kesto

Koulutus sisältää 11 lähiopetuspäivää, 2 etäopetuspäivää sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähi-/etäopetusta on alustavasti 2 päivää kuukaudessa.

Koulutus toteutetaan yhdessä Koulutuskuntayhtymä Riverian kanssa oppisopimuskoulutuksena Kainuun ammattiopistolla Kajaanissa (edellyttää vähintään 10 opiskelijaa). Mikäli opiskelijaryhmä on pienempi, lähiopetuspäivät toteutetaan Riverian toimitiloissa Joensuussa.

Opintojen kokonaiskesto (sisältäen näytöt) on noin 1 – 1,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Hakuohjeet

  • Jatkuva haku on kaikille avoin hakuväylä ammatilliseen koulutukseen.

    Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Jatkuvassa haussa voit hakea suorittamaan perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa.

    Opintojen alkaminen ja kesto

    Jatkuvassa haussa opintojen alkamisajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit aloittaa opinnot.

    Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

    Terveydelliset vaatimukset

    Huomioi hakuvaiheessa, että joissakin ammatillisissa tutkinnoissa on terveydentilaa tai toimintakykyä koskevia vaatimuksia.

    Tutustu hakemasi koulutuksen terveydentila ja toimintakykyvaatimuksiin.

    Oma kuvauksesi nykyhetken terveydentilasta riittää valintatilanteessa. Oppilaitos voi antamasi ilmoituksen perusteella pyytää tarkempia terveydentilatietoja, esimerkiksi lääkärintodistuksen.

    Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä kielitaidon arviointi

    Ennen opintojen aloittamista hakijat kutsutaan haastatteluun tai tietyillä aloilla pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.

    Mikäli äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut kutsutaan kielitaidon arviointiin. Kielitestin osa-alueet ovat kirjoittaminen, luetun ymmärtäminen, kuullun ymmärtäminen ja puhuminen. Kielitaitotason suositukset ovat tutkintokohtaiset.

    Oppisopimuskoulutus

    Oppisopimuskoulutukseen haet tällä samalla hakulomakkeella.

    Jos et löydä sopivaa tutkintoa koulutustarjonnastamme, voit hakea suorittamaan jonkin muun tutkinnon. Hae suorittamaan jokin muu tutkinto oppisopimuksella.

    Ammattitutkintostipendi 

    Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 414 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. Lisätietoja Työllisyysrahaston sivuilta.

    Katso lisätietoa hakemisesta

Esitteet ja linkit

Lisätiedot

Koulutus on maksuton. Opiskelijat tarvitsevat opinnoissaan tietokonetta (omakustanteinen).

Lisätietoa koulutuksesta

Sami Myöhänen, tiimipäällikkö, Riveria
050 476 8113
sami.myohanen@riveria.fi

  • Manninen Mirva

    asiakkuuspäällikkö

    Toimipaikka

    Hallinto

    Oppisopimus

    Työelämä- ja yrityspalvelut

    Hallinto

    Oppisopimus

    Työelämä- ja yrityspalvelut

  • Kysy koulutuksesta