Hyppää sisältöön
Koulutukset

Tukea tarvitsevien ohjaaminen, 40 osp

Kohderyhmä ja hakeutuminen

Koulutus on suunnattu kasvatus-, ohjaus- ja opetusalalla toimiville ammattilaisille. Koulutuksen aikana suoritetaan tutkinnon osa Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta.

Hae 30.11.2022 mennessä. Opiskelijavalinta tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Haastattelut pidetään 8.12. ja 9.12. Koulutukseen on terveydellisiä vaatimuksia (SORA-lainsääsäntö).

Tavoite ja sisältö

Saat lisää osaamista tuen tarpeiden tunnistamisessa ja ohjattavan tukemisessa. Opit käyttämään erilaisia menetelmiä ja välineitä ohjauksessa.

Koulutuksessa opiskelet tukiviittomia, kuvien käyttöä ohjauksessa ja soveltavaa liikuntaa. Perehdyt varhaisen tukemisen ja puheeksi ottamisen menetelmiin sekä psykososiaalisen ja tunne-elämän kehityksen vaikeuksiin ja tukemiseen. Syvennät osaamistasi ohjattavan yksilöllisen tuen tarpeen tunnistamisessa elämän eri osa-alueilla.

Toteutus ja kesto

Koulutus, 40 osp, toteutetaan monimuoto-opintoina työpaikalla tapahtuvaa oppimista sekä näyttö.

Koulutuspäivät:

18.-19.1 klo 16.30 – 20.30

25.1.-26.1.klo 16.30 – 20.30

9.2. klo 8.15 – 15.00

15.2.-16.2.klo 16.30 – 20.30

1.3. klo 16.30 – 20.30

2.3.klo 8.15 – 15.00

Hakuohjeet

 • Jatkuva haku on kaikille avoin hakuväylä ammatilliseen koulutukseen.

  Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Jatkuvassa haussa voit hakea suorittamaan perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa.

  Opintojen alkaminen ja kesto

  Jatkuvassa haussa opintojen alkamisajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit aloittaa opinnot.

  Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

  Terveydelliset vaatimukset

  Huomioi hakuvaiheessa, että joissakin ammatillisissa tutkinnoissa on terveydentilaa tai toimintakykyä koskevia vaatimuksia.

  Tutustu hakemasi koulutuksen terveydentila ja toimintakykyvaatimuksiin.

  Oma kuvauksesi nykyhetken terveydentilasta riittää valintatilanteessa. Oppilaitos voi antamasi ilmoituksen perusteella pyytää tarkempia terveydentilatietoja, esimerkiksi lääkärintodistuksen.

  Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä kielitaidon arviointi

  Ennen opintojen aloittamista hakijat kutsutaan haastatteluun tai tietyillä aloilla pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.

  Mikäli äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut kutsutaan kielitaidon arviointiin. Kielitestin osa-alueet ovat kirjoittaminen, luetun ymmärtäminen, kuullun ymmärtäminen ja puhuminen. Kielitaitotason suositukset ovat tutkintokohtaiset.

  Oppisopimuskoulutus

  Oppisopimuskoulutukseen haet samalla hakulomakkeella, kuin muihinkin koulutuksiimme jatkuvassa haussa. Jos et löydä sopivaa tutkintoa koulutustarjonnastamme, voit hakea suorittamaan jonkin muun tutkinnon. Hae suorittamaan jokin muu tutkinto oppisopimuksella.

  Ammattitutkintostipendi 

  Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. Lisätietoja Työllisyysrahaston sivuilta.

  Katso lisätietoa hakemisesta

Teams-info

Tule kuulolle uuden koulutuksen Teams-infoon, infossa saat lisätietoa koulutuksen sisällöistä ja käytännön järjestelyistä

Teams-infot järjestetään

26.9. klo 12-13 ja 14.10. klo 12-13.

Teams-infoa varten ilmoita yhteystietosi soili.saxholm@kao.fi

Lisätietoa koulutuksesta

 • Haverinen Päivi

  opinto-ohjaaja

  Toimipaikka

  Kasvatus- ja ohjausala

  Liikunta-ala

  Opinto-ohjaus

  Kasvatus- ja ohjausala

  Liikunta-ala

  Opinto-ohjaus

 • Saxholm Soili

  opettaja

  Toimipaikka

  Kasvatus- ja ohjausala

  Sosiaali- ja terveysala

  Kasvatus- ja ohjausala

  Sosiaali- ja terveysala

 • Sirviö Katja

  asiakkuusvastaava

  Toimipaikka

  Kasvatus- ja ohjausala

  Liikunta-ala

  Oppisopimus

  Sosiaali- ja terveysala

  Työelämä- ja yrityspalvelut

  Kasvatus- ja ohjausala

  Liikunta-ala

  Oppisopimus

  Sosiaali- ja terveysala

  Työelämä- ja yrityspalvelut

 • Kysy koulutuksesta