Hyppää sisältöön
Koulutukset

Niska-hartiaseudun ja pään alueen kipupotilaan toimintakyvyn edistäminen, 45 osp

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Niska-hartiaseudun ja pään alueen kipupotilaan toimintakyvyn edistäminen on 45 osaamispisteen laajuinen koulutuskokonaisuus ja kuuluu yhtenä tutkinnon osana hieronnan erikoisammattitutkintoon. 

Koulutuksen pääsyvaatimuksena on aiemmin suoritettu Hieronnan ammattitutkinto. Koulutukseen on terveydellisiä sekä turvallisuuteen ja toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia. Tutustu vaatimuksiin.

Lisäksi koulutuksen suorittaminen edellyttää työpaikalla tapahtuvaa oppimista eli työskentelyä hierojana joko koulutussopimuksella, oppisopimuksella tai yrittäjän oppisopimuksella.

Tavoite ja sisältö

Niska-hartiaseudun ja pään alueen kipupotilaan toimintakyvyn edistäminen -tutkinnon osa on suunniteltu tuki- ja liikuntaelin ongelmaisten henkilöiden parissa työskenteleville hierojille. Opit hoitamaan potilaita, jotka kärsivät kaula- ja rintarangan, olkanivelten, pään tai purentalihasten kiputiloista ja ongelmista.

Toteutus ja kesto

Niska-hartiaseudun ja pään alueen kipupotilaan toimintakyvyn edistäminen koulutus toteutetaan monimuotoisesti. Koulutus koostuu kolmesta (3) kahden (2) päivän mittaisesta lähiopiskelujaksosta Vuokatissa, omatoimisesta etäopiskelusta ja työelämässä oppimisesta sekä ammattitaitovaatimusten mukaisen osaamisen osoittamisesta.  

Voit opiskella oman työsi, muun opiskelusi tai urheilu-urasi ohessa. Opinnot alkavat vuosittain elokuussa ja kestävät noin puoli vuotta. 

Hakuohjeet

 • Jatkuva haku on kaikille avoin hakuväylä ammatilliseen koulutukseen.

  Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Jatkuvassa haussa voit hakea suorittamaan perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa.

  Opintojen alkaminen ja kesto

  Jatkuvassa haussa opintojen alkamisajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit aloittaa opinnot.

  Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

  Terveydelliset vaatimukset

  Huomioi hakuvaiheessa, että joissakin ammatillisissa tutkinnoissa on terveydentilaa tai toimintakykyä koskevia vaatimuksia.

  Tutustu hakemasi koulutuksen terveydentila ja toimintakykyvaatimuksiin.

  Oma kuvauksesi nykyhetken terveydentilasta riittää valintatilanteessa. Oppilaitos voi antamasi ilmoituksen perusteella pyytää tarkempia terveydentilatietoja, esimerkiksi lääkärintodistuksen.

  Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä kielitaidon arviointi

  Ennen opintojen aloittamista hakijat kutsutaan haastatteluun tai tietyillä aloilla pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.

  Mikäli äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut kutsutaan kielitaidon arviointiin. Kielitestin osa-alueet ovat kirjoittaminen, luetun ymmärtäminen, kuullun ymmärtäminen ja puhuminen. Kielitaitotason suositukset ovat tutkintokohtaiset.

  Oppisopimuskoulutus

  Oppisopimuskoulutukseen haet tällä samalla hakulomakkeella.

  Jos et löydä sopivaa tutkintoa koulutustarjonnastamme, voit hakea suorittamaan jonkin muun tutkinnon. Hae suorittamaan jokin muu tutkinto oppisopimuksella.

  Ammattitutkintostipendi 

  Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 414 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. Lisätietoja Työllisyysrahaston sivuilta.

  Katso lisätietoa hakemisesta

Lisätiedot

Koulutus on maksutonta. Opiskelija vastaa mahdollisten oppikirjojen ja muiden oppimateriaalien hankkimisesta sekä majoitus-, ruokailu- ja matkakuluistaan.

Opiskelijoiden etuihin kuuluu Vuokatti Sportin suorituspaikkojen kuten esimerkiksi hiihtotunnelin ja ensilumenladun maksuton käyttö. Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa opintojen aikana avoimen yliopiston opintoja opiskelijahinnoin.

Lisätietoa koulutuksesta

 • Vähäsöyrinki Päivi

  opettaja

  Toimipaikka

  Liikunta-ala

  Liikunta-ala

 • Haverinen Päivi

  opinto-ohjaaja

  Toimipaikka

  Kasvatus- ja ohjausala

  Liikunta-ala

  Opinto-ohjaus

  Kasvatus- ja ohjausala

  Liikunta-ala

  Opinto-ohjaus

 • Kysy koulutuksesta