Hyppää sisältöön
kolme opiskelijaa istuu pöydän ääressä ja nauraa

Tähtään jatko-opintoihin

Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen auttaa sinua työllistymään koulutuksesi mukaisiin perustehtäviin. Osana opiskelusi henkilökohtaistamista ja henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman tekemistä sinulle laaditaan urasuunnitelma, jonka tarkoituksena on helpottaa työllistymistäsi ja sopivan työpaikan löytämistä.

Ammatillisissa oppilaitoksissa suoritetut perustutkinnot antavat sinulle myös jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin sekä ammatillisen lisäkoulutukseen. Sinulla on myös oikeus osallistua ylioppilastutkintoon erikseen määritellyin ehdoin.

Ammatillinen lisäkoulutus

Ammatillisen perustutkinnon jälkeen sinulla on mahdollisuus edetä suorittamaan ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Voit suorittaa myös työssäsi tarvittavia tutkinnon osia lisäkoulutuksena. Halutessasi voit myöhemmin suorittaa koko tutkinnon. Voit suorittaa ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon myös oppisopimuskoulutuksena.

Tutustu KAOn tarjoamiin ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin. Katso myös jatkuvassa haussa olevat tutkinnon osat.

Ammattikorkeakouluopinnot ammatillisen toisen asteen opiskelijoille

Opiskellessasi ammatillista perustutkintoa voit samaan aikaan suorittaa ammattikorkeakouluopintoja. Opinnot on suunniteltu erityisesti opiskelijoille, jotka tähtäävät opiskelupaikkaan ammattikorkeakoulussa ja haluavat kehittää ammattikorkeakouluopinnoissa tarvittavia opiskeluvalmiuksia. Vaikka et jatkaisikaan heti valmistuttuasi ammattikorkeakouluun, olet saanut kokemuksen siitä, millaista opiskelu ammattikorkeakoulussa on ja voit hyödyntää oppimaasi vaikkapa työelämässä.

Väyläopinnot KAOn opiskelijoille

Kajaanin ammattikorkeakoulu tarjoaa väyläopintoja avoimen ammattikorkeakoulun opintoina. Väyläopinnot on suunniteltu erityisesti opiskelijoille, jotka tähtäävät opiskelupaikkaan ammattikorkeakoulussa ja haluavat kehittää ammattikorkeakouluopinnoissa tarvittavia opiskeluvalmiuksia. Vaikka et jatkaisikaan heti valmistuttuasi ammattikorkeakouluun, olet saanut kokemuksen siitä, millaista opiskelu ammattikorkeakoulussa on ja voit hyödyntää oppimaasi vaikkapa työelämässä. Tutustu väyläopintoihin Kajaanin ammattikorkeakoulussa.

Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK) opinnot ovat Kainuun ammattiopiston opiskelijalle ilmaisia. KAMKstart -opiskelijana saat kaikista suorittamistasi opinnoista todistuksen Kajaanin ammattikorkeakoululta ja samalla kerrytät myös ammatillisen puolen osaamispisteitä. Jos olet KAOn opiskelija, suorittamasi opinnot hyväksiluetaan/tunnustetaan ammatilliseksi valinnaiseksi tutkinnon osaksi. Tutustu Kajaanin ammattikorkeakoulun KAMKstart opintoihin.

Lue lisää jatkuvasta oppimisesta KAMK:ssa.