Hyppää sisältöön

Haluan opiskella kansainvälisesti

Kainuun ammattiopistossa opiskellessasi voit valita kansainvälisen opintopolun. Sinulla on mahdollisuus lähteä opintojen aikana ulkomaille työskentelemään oman alan työtehtävissä, projektissa tai oppilaitoksessa. Voit myös kotikansainvälistyä.

Kotikansainvälistyminen tarkoittaa erilaisten kansainvälisten kokemusten hankkimista ja vieraisiin kulttuureihin tutustumista kotimaassa oppilaitoksen eri toimintoihin liittyen. Kotikansainvälistymisen avulla opiskelijat, joiden ei ole mahdollista lähteä ulkomaille, saavat kansainvälistä ja kulttuurista osaamista.

Ulkomailla voit mennä opiskelemaan toiseen oppilaitokseen tai töihin yritykseen. KAOlla on yhteistyökumppaneita Euroopan Unionin maissa, Japanissa, Venäjällä ja Kanadassa.

Ulkomaan jaksojen rahoitukseen oppilaitos on saanut tukea Euroopan Unionin ErasmusPlus ohjelmasta sekä Opetushallituksen globaalien verkostojen valtionavustusta.  Opiskelijan ulkomaan jakson apuraha kattaa mm. majoituksen, matkat, vakuutuksen ja opiskeluun kuuluva ohjelman. Tarvitset omaa rahaa passin hankkimiseen. Myös käyttörahaa on hyvä varata vapaa-ajan viettoon.

Ulkomaille lähtöä suunnitellessasi, siellä ollessasi ja ulkomaan jakson jälkitoimiin kuuluvia tehtäviä tehdessäsi voit suorittaa valinnaisen paikallisesti tarjottavan tutkinnon osan Ammattialan työtehtävissä toimiminen ulkomailla (15 osp).

Jokaisella KAOn alalla on kansainvälisyydestä vastaavat opettajat. Kansainvälisyysvastaavat järjestävät aloilla tietoiskuja, joissa saa lisätietoa kansainvälisestä opiskelusta.