Hyppää sisältöön

Haluan mukaan kilpailutoimintaan – Taitajapolku

Jos olet kiinnostunut hankkimaan syvällisempää ammatillista osaamista opiskelujesi aikana ja haluat kehittää omaa ammattitaitoasi kilpailutoiminnan avulla, voit valita taitajapolun. KAOn opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua erilaisiin ammatti-, kulttuuri- ja liikuntakilpailuihin henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti Suomessa ja ulkomailla.

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja

Taitajassa nuoret tulevaisuuden huippuosaajat ja ammattilaiset kilpailevat ammattitaitokilpailun SM-mitaleista noin 45 eri ammattialalla yli neljänsadan kilpailijan voimin. Kilpailussa osa lajeista on erityistä tukea tarvitseville osaajille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja, ja joissain lajeissa myös kansainväliset kilpailijat sekä lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijat pääsevät näyttämään osaamistaan.

Taitajaan voivat osallistua kilpailuvuonna 21 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Kilpailu järjestetään vuosittain.

Taitajapolulla voit sisällyttää opintoihisi Huippuosaajana toimiminen (15 osp) tutkinnon osan, jonka näyttö tehdään kilpailuissa. Osallistuminen Taitaja-kilpailujen semifinaaliin on huippuosaajapolun tärkeä tavoite. Taitaja-kilpailun finaaliin pääsy voi olla koko huippuosaajapolun kirsikka kakun päällä!

Tutustu Taitaja-kilpailuihin.

SAKU ry – kulttuuri- ja urheilukilpailut

SAKUstars

SAKUstars-tapahtuma on valtakunnallinen kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville. Kilpailulajeina on mm. tanssia, räppiä, digikuvataidetta, bändejä, yksinlaulua, akustisia soittimia, karaokea, shakkia, näytelmiä, lausuntaa. Voit mitellä taitojasi muiden opiskelijoiden kanssa, esiintyä, seurata muiden esityksiä ja saada palautetta tuomareilta. Voit olla aloittelija, harrastaja tai taiteen alan opiskelija.

SAKU urheilukilpailut

SAKU urheilukilpailut on niille, jotka haluavat kilpailla ja verrata taitojaan muihin, osallistuminen ammattiin opiskelevien mestaruuskisoihin antaa taatusti motivaatiota harjoitella ja kehittyä. Kainuun ammattiopiston opiskelijat ovat osallistuneet aktiivisesti SAKU:n valtakunnallisiin sarjoihin muun muassa salibandyssa, lentopallossa, sählyssä, kaukalopallossa, frisbeegolfissa ja futsalissa. Kysy lisää liikuntatarjonnasta ja valitse itsellesi sopivat lajit.